Ut på tur – aldri sur!

Breisås byr på mange opplevelser. Her er våre tips og turforslag:


Blåbærtur i august

Bær er gøy om man er 1 år eller 100! I Breisås trenger du heller ikke å gå langt, det finnes omtrent blåbær og tyttebær overalt. Det gjør det lett å komme seg på tur også for de som ikke kan gå så langt.


Vår anbefaling er imidlertid å gå inn i skogsområdene syd for boligfeltene. Man kan for eksempel gå inn stien mot Spinnehjulet som begynner rett over studentskipnadens boliger og jobbe seg sørøstover (oppover og innover) i skogen herfra.


Bade eller fiske på Åstjønn

Alle veier leder ikke til Rom, noen leder til Åstjønn! Åstjønn finner du ved å følge hovedveien inn i skogen fra øverst i boligfeltet Eventyrskogen. Det er godt skiltet helt frem til den siste biten som er litt mer komplisert.


Etter å fått mørnet bena godt i drøye oppoverbakker, er det fint å se utover vannet på Åstjønn og vite at målet er nådd. Turen er godt mulig fra man er ca 4 år, så lenge pølse på bål eller i allefall en sjokolade venter.


Om sommeren er det fint å bade på Åstjønn, og det er en teltplass som har plass til flere telt for grupper som drar sammen. Det er bålplass nede ved vannet for den delen av sesongen som tillater det. I alle tilfeller; husk å slukke bålet svært godt. Vann bør du jo finne nok av..

Det er også mulig å fiske på Åstjønn. Turer til andre vann kan du lese mer om her.


Bakkeintervall trening

Hvis du er ute etter en lang bakke som selv gir hester melkesyre, kan du teste deg på samme bakken som starter turen til Åstjønn. Ta hovedveien inn i skogen fra øverst i boligfeltet og hold først høyre og så venstre i de to kommende kryssene. I midten av strekningen er det en velkommen flat pause.

Spinnehjulet

Spinnehjulet er et spennende minnesmerke som ikke ligger i Borgjas men Staurheims del av Breisåsskogen. Det er lett å gå til Spinnehjulet fra stien inn i skogen fra Studentskipnadens parkering på oversiden av studentboligene. Det er informative plakater som gjør det lett å fortelle og lære gravhauger fra førkristen tid, kullgroper, kullmiler, holveier og sist men ikke minst den 300 år gamle Bordvegen som ble brukt til å frakta tømmer og bord fram til Sperrudvelta ved Bøelva. Et lite eventyr for småfolk med rik fantasi og forklarende foreldre, men også spennende for voksne.Les mer om Spinnehjulet på Bø turlags sider.