Student på Borgja

Med Universitetet i Sør-Øst Norge som nabo, bor du på Borgja sentralt og nært alt som skjer i studentbygda Bø. Å komme hjem til Borgja er likevel en landlig opplevelse, og vi ønsker at atmosfæren på Borgja skal være preget av ro, hjemmefølelse og fine opplevelser for sinnet.

Borgja var opprinnelig en gård med flere hus for ansatte og virksomheter som ikke lenger eksisterer. I disse husene bor det i dag 15 studenter fordelt på totalt 7 boliger. Alle husene ligger rundt et stort gårdstun. Gårdstunet er bilfritt og sikrer at vi alle bor fredfullt.

Mellom gården og resten av Bø er det på alle kanter grønt arealer og jorder.

De siste årene har spesielt mange friluftslivstudenter, der i blant mange danske, bodd hos oss.

Årsaken er kanskje at Borgja kan tilby et gårdsmiljø og en annerledes boopplevelse. Hos oss har du som student ikke bare din studentbolig, men et hjem hvor du kan tilbringe mye tid ute i rolige og grønne omgivelser. Det er utebord, benker og hengekøyer tilgjengelig, og det er mulig å grille.

Studentene på Borgja deler et hyggelig felleskap på tvers av husene. Det er felles middager og hyppige invitasjoner til hverandre. Borgjastudentenes årlige 17. mai frokost er et kjært minne for mange tidligere studenter, nye tradisjoner er juleverksted, utekino og sommerkonsert.

Naturopplevelsene dine begynner i det du går ut av døren hjemme. Om sommeren kan du gå til badevann i skogen eller sykle direkte inn i fine landskapsopplevelser, om høsten venter sopp og bær og om vinteren er det bare å spenne på skiene rett utenfor døren.

Mange setter derfor også pris på at vi i den tidligere stallen på tunet har store låsbare bokser for hver leilighet slik at det er lett å oppbevare og bruke friluft- und sportsutstyr. Vi har i tillegg spesialrom i stallen med skismørebenk og mulighet til oppbevaring av kajakk.

Les mer om

Vi har et aktivt og godt forhold til studentene som bor hos oss, mange bor hele studietiden på gården. Vi treffer mange flotte mennesker som vi deler vår hverdag med. Vi er takknemlig for de gode referansene vi får!

En årlig event er 17. frokosten på tunet. Hvert år er vi like imponert over både hvor flott det forberedes, hvor hyggelig alle har det og hvor raskt etter man ikke se spor av arrangementet.

Nedenfor ser du bilder fra dansk-norsk juleverksted i 2022, med danske julesanger og bakst. Heldig var vi med så mange musikere tilstede!