Grønn student

Tomater hele høsten, syltede agurker igjennom vinteren, alternative proteinkilder som bønner eller oppkvikkende reddiker til eksamensperioden? Mye er mulig! Mens snøen smelter ute, er våren i gang i drivhuset.

Alle som bor hos oss har muligheten til å dyrke egne urter og grønnsaker. Halvparten av gårdens drivhuset (ca 120 m2) er i bruk av studentene.

Innen lovens grenser får studentene selvsagt selv velge hva de planter og listen blir ofte svært lang. Squash, reddiker, gresskar, mangold, tomater, agurker, auberginer, salat, urter, chili, beter og neper; din fantasi og Norges klima blir de egentlige begrensningene.

Drivhusfellesskapet er ikke bare hyggelig, men gir deg som student sunn, kortreist og grønn mat på bordet. Det gir også deg som ikke var så kjent med dyrking før en sjanse til å lære. Det som dyrkes vil ikke løsrive deg fra ukentlige turer til butikken, men det vil gi jevnlige smakfulle bidrag til menyen.

Det er bra for deg men også bra for miljøet. Miljøkrisen er alvorlig og handling forlanges av oss alle. Vi forsøker imidlertid å se det positive i å bidrar med selvdyrking – man vinner mer enn god mat!

Drivhuset er ikke bare et sted man lærer å dyrke grønt, men et sted som studentene på Borgja bruker som møtested og sosiale stunder.

Har du liten erfaring eller tror du mangler grønne fingre er det mange andre studenter å lære av, og vi tilbyr selvsagt våre råd skulle du ønske dem. Sjekk også ut oppskrifter vi legger ut.