Herr Ingstad tar farsrolle

Noen gang hørt om en hannkatt som tar seg av pusebarn? Det er i alle fall nytt for oss og vi har heller ikke funnet noe særlig litteratur på det!

I mange år hadde vi to hunnkatter og husker naturligvis godt deres gjenkjennenlige “uuuunga”- kalling på kattungene, der de gikk i tet for en liten tropp hoppende små med hallen rett til værs klar for utflukt og opplæringsprogram.

Etter ni år med kun en hannkatt, Ingstad, var vi temmelig overrasket da vi plutselig hørte unga-kalling på tunet. En av studentene mente også at hun hadde sett en kattunge.

Noen uker senere fikk vi beviset, Ingstad hadde tydeligvis adoptert en foreldreløs kattunge. Moren har vi aldri sett snurten av, og vet lite om hvordan den lille kattungen har overlevd frem til den kunne spise kattemat. Ingstad er imidlertid en moderne far og tar seg tilsynelatende av både lek, kos, foring og opplæringsutflukter.

Norith gjør nå sitt for å temme den lille slik at vi kan hjelpe den til et nytt hjem.

Leave a Reply